duminică, 2 mai 2010

Sub lupa

Prostituţie in integrum

Publicaţiile mondene (ca să nu le zic de scandal), televiziunile ce vor să facă rating ne aduc deseori dovezi indubitabile că o “vedetă” sau alta practică prostituţia. Una dintre ele chiar dă lecţii de sex şi nu se fereşte să vorbească de tarife, indicând chiar locuri unde se află bordelul de lux (propria-i casă). Văzui –ca să o iau aşa, olteneşte – de curâmd un fimuleţ cu o fătucă blondă în care totul era explicit: într-o cameră de hotel, era primit clientul, se presta serviciul şi se încasau banii. Fata era în studioul emisiunii, iar pe burtieră, chiar dacă era pus de ochii lumii un semn de întrebare, ni se spunea al fel de explicit că respectiva practică prostituţia. Materialul filmat era însoţit şi de o înregistrare a unei convorbiri telefonice, cu un alt client, care se interesa cât dau alţii pentru favorurile sexuale ale fetei, iar ea vorbea de tarife negociabile, ceva între două sute şi şapte sute de euro. Sigur că nu se vorbea explicit ci doar aluziv ceva de genul “şi alţii…”, “păi, depinde, 200, 400, 300, 700…” Apărarea, pentru că de faţă fiind la difuzarea filmului, fata a avut dreptul să se apere, era de tot penibilul; cel din cameră de hotel era fostul iubit (ah, iubirea mare, era o vremem în care se vedeau de două ori pe zi, mergeau la plimbare şi la filme, iar “chestia aia” nu s-a produs decât atunci, a fost prima şi ultima dată), banii? evident că erau o datorie a lui către ea, sumele vehiculate? sunt onorariile ei pentru concerte, ea are şi 4-5 concerte pe zi! Dar, numărul lui de telefon nu-l mai ştie că l-a şters din agendă, nu poate spune nici unde a concertat ultima dată şi nici nu are vreun contract sau vreo fişă fiscală spre a dovedi că ălea era tarife de concerte nu de altceva. Ce să mai lungim povestea? Nimic nu conducea spre o altă varinată decât cea a practicării sexului pe bani. O duduie, cam coaptă pentru cât de zburdalnică şi fără prejudecăţi se înfăţişa, i-a luat apărarea cu argumentele alea de doi bani: e viaţa ei, e tânără şi, în fond, filmuleţul e răzbunarea unui fost iubit care a vrut să-i strice fetei imaginea. Astea fiind zise, blonda a fost invitată să se bâţâie prin studiou, să se ţină de microfon pentru ca banda să nu de ruleze singură, iatr realizatorii i-au mai spălat imaginea punând “live” la ceva care se auzea şi se vedea la o poştă că playback.
Problema asta nu e una de morală, ci de lege; din câte ştiu, prostituţia este ilegală în România. pe alea de pe Virtuţii, din parcări şi de pe Mătăsari poliţia le aleargă cu mult zel, le bagă în dube, le duc la secţie şi ni se spune că acolo sunt amendate. Totul cu imagini filmate de serviciul de presă al poliţiei, difuzate de teelviziuni la ştiri şi prezentate cu voci uşor indignate de către crainicele noastre, multe din lumea mondenă. Amărâtele alea de pe străzi nu au statut de evdete, nu sunt invitate la televiziuni, iar multe dintre ele, dacă nu ar practica prostituţia, ar muri de foame. Prostituţia la case înalte face rating, filmuleţele porno sunt date la oră de vârf, pe scurt, televiziunile noastre fac apologia unui fapt interzis de lege.
Cu un material probator cum era emisiunea aia, mă aşteptam ca poliţia să se înfiinţeze la uşa televiziunii şi să o ridice cu duba pe invitata de lux, cu tarife pentru toată lumea. A plecat bine mersi pe picioruşele ei, probabil spre o altă televiziune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©Constantin Stan 2009. Toate drepturile rezervate.