duminică, 18 iulie 2010

CONCURSUL NAŢIONAL

„LITERATURA MODERNĂ” 
Ediţia II, 30 octombrie 2010


Editura PĂMÂNTUL, în parteneriat cu Filiala Piteşti a U.S.R., Consiliul Judeţean Argeş, Biblioteca Judeţeană Argeş Dinicu Golescu, Centrul Cultural Piteşti, revista Cafeneaua literară şi revista de cultură Argeş organizează în Municipiul Piteşti, în data de 30 octombrie 2010, cea de a doua ediţie a CONCURSULUI NAŢIONAL „LITERATURA MODERNĂ”

Temă şi gen. Intră în concurs manuscrise originale de poezie, proză şi eseu (teorie literară, critică literară, eseu estetic sau filozofic etc.), nepublicate şi neexpediate altor edituri, pentru secţiunea consacraţi, şi două manuscrise pentru secţiunea debut (poezie şi proză).

Secţiuni. Concursul are două secţiuni: debutanţi şi consacraţi, indiferent de vârstă.

Participanţi. În concurs se pot înscrie creatori români din ţară şi din diaspora. Pentru secţiunea consacraţi participanţii pot fi membri sau nemembri ai USR.

Juriu. Juriul este stabilit de organizator.

Premii. Editura Pământul premiază şi editează trei manuscrise câştigătoare la secţiunea consacraţi, câte unul pentru fiecare gen enumerat mai sus, şi două manuscrise la secţiunea debutanţi, câte unul pentru fiecare gen. Fiecărui autor premiat îi revene gratis la data festivităţii de premiere 200 de exemplare ale cărţii premiate.

Date tehnice. Concurenţii vor trimite pe adresa poştală a organizatorului un curriculum vitae şi volumul în manuscris, desecretizat, A4, cules cu corp 14, Times New Roman, distanţa 1 rând, corectat, dar şi volumul în formă electronică pe adresa e-mail de mai jos. Menţionăm că cele două forme de expediţie ale manuscrisului sunt obligatorii. Trimiterea sub o singură formă a manuscrisului şi fără CV, cu precizarea secţiunii la care participă (consacraţi sau debutanţi), nu intră în jurizare. Pentru proză şi eseu sunt admise max. 250 de pagini A4, iar pentru poezie max. 100 de pagini A4.

Vă rugăm ca în manuscris să prezentaţi toate datele de contact (email, telefon, adresă). Manuscrisele nu se înapoiază.

Termen: Plicurile şi volumul în format electronic se primesc până la data de 20 august 2010, inclusiv (data de expediţie a poştei). Manuscrisele sosite după data de 20 august de expediţie a poştei nu se iau în consideraţie.

Adresa organizatorului: SC Pământul ARG SRL, Strada Principală nr. 320, Smeura, com. Moşoaia, cod 117512, jud. Argeş, cu specificaţia: „Pentru Concursul „Literatura modernă”. Tel/Fax 0248/546959; 0729/056968, persoană de contact Gheorghe Frangulea. E-mail pamantul2@yahoo.com

Festivitatea de premiere. Festivitatea de premiere va avea loc la Biblioteca Judeţeană Argeş în ziua de sâmbătă, 30 octombrie ora 15,00, Biblioteca Judeţeană Argeş.

Condiţii speciale. Prezentarea la ridicarea premiului este obligatorie. În caz de neprezentare câştigătorul îşi pierde dreptul asupra volumelor publicate. Organizatorul nu decontează cheltuielile de deplasare.

Câştigătorii cedează dreptul de autor Editurii Pământul pentru 1000 de ex. sau pe o perioadă de un an pe baza de contract.

Responsabil proiect:Virgil Diaconu, director revista Cafeneaua literară.

Organizatori şi parteneri:

Gheorghe Frangulea  Director Editura Pământul    

Constantin Nicolescu  Preşedinte Consiliul Judeţean Argeş  

Nicolae OPREA 
Preşedinte al Filialei Piteşti a USR

Mihail Octavian Sachelarie  -Biblioteca Judeţeană Arges

Carmen Dumitrache  Director Centrul Cultural Piteşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©Constantin Stan 2009. Toate drepturile rezervate.