sâmbătă, 4 decembrie 2010

Doi ziarişti bucureşteni îşi vor lansa cărţile la Satu Mare

Săptămâna viitoare

În data de 9 decembrie, sub egida Bibliotecii Judeţene şi a Gazetei de Nord-Vest, vor fi prezenţi la Satu Mare doi cunoscuţi ziarişti postdecembrişti, Horia Tabacu şi Constantin Stan, care îşi vor lansa ultimele lor volume. Horia Tabacu le va prezenta sătmărenilor volumul de povestiri  “Drumul până la Piaţa Romană”, iar Constantin Stan îşi va lansa romanul „GDE Buharest”.
Cei doi jurnalişti au fost colegi la revista Expres, cunoscută ca cea mai incisivă publicaţie de după Revoluţia din decembrie 1989 şi sunt prieteni vechi ai Gazetei de Nord-Vest. Horia Tabacu a mai activat la cotidianele Evenimentul Zilei, Ultimul cuvânt, Ziua, Averea, Cancan, Atac, Interesul Public şi la revista Hustler. Horia Tabacu a fost şi colaborator, timp de aproape doi ani, al cotidianului Gazeta de Nord-Vest.
Constantin Stan este un scriitor consacrat, fiind laureat al Academiei Române (2004) pentru romanul “Gerda”. Cărţile de proză i-au fost premiate de Asociaţia Scriitorilor Profesionişti din România, Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Festivalul “Poesis” Satu Mare, revista “Luceafărul”. Totodată, acesta a obţinut premiul APLER pentru jurnalism cultural. Constantin Stan este preşedintele reales al secţiei Proză a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Este prezent de la primul număr, săptămânal, cu rubrica “Reportaj”, în “Ziarul de Duminică”.
(Crina Dunca - Gazeta de Nord-Vest, 2 decembrie 2010)

2 comentarii:

 
©Constantin Stan 2009. Toate drepturile rezervate.